LA MOGUDA GASTRONÒMICA 2023: I EDICIÓ

eL CARTELL DE LA MOGUDA

Miguel Bustos és l’il·lustrador, dissenyador gràfic i el creador del cartell d’aquesta primera edició  de La Moguda Gastronòmica.

 

Amb una creativitat a cavall entre l'humor i la contundència visual les seves creacions una obra reconeixible que conjuga còmic, il·lustració i disseny. L'any 2013 va publicar el seu primer còmic, El senyor romaní (EDT), amb guió de Carme Pons, amb què va ser mereixedor d'un premi Junceda el 2014. Posteriorment, ha publicat Catalunya triomfant (Roca Editores, 2016), Mogollón ( Mosquit Books, 2017). Ha participat també a diverses fires i festivals d'autoedició, entre ells el Small Publishers Fair de Londres o els barcelonins Gutterfest, Graf i Give Print a Chance.

 

Actualment complementa el seu treball com a il·lustrador exercint de mestre de taller a l'escola Eina de Barcelona, al taller de gravat i serigrafia. A més, té temps per crear les seves tires còmiques en el seu projecte personal “Humor s'escriu amb llapis

Les primeres jornades gastronòmiques de Santa Perpètua de Mogoda es van celebrar del 20 d'octubre al 5 de novembre de 2023. La primera edició de La Moguda Gastronòmica va culminar amb la satisfacció de l'organització i els restauradors participants. 

 

Des de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es va apostar per crear una plataforma de promoció, difusió i projecció exterior de la gastronomia i els restauradors del municipi. Sota aquesta premissa va néixer La Moguda Gastronòmica, dues setmanes on es pretenia posar la gastronomia al centre de l'activitat cultural del mateix municipi i també dels de l'entorn. 

 

Durant els dies que va durar La Moguda Gastronòmica es van vendre més de 450 propostes gastronòmiques preparades per una vintena de restauradors del municipi. Les propostes gastronòmiques, preparades especialment per les jornades gastronòmiques, constaven de menús duo, cuines d'arreu i esmorzars de forquilla, incorporaven productes de temporada i de proximitat a un preu especial a les seves cartes. 

Showcooking amb l'Ada Parellada

i concurs "la millor croqueta del vallés"

El 28 d'octubre a la Plaça de la Vila de Santa Perpètua es va celebrar el primer concurs de la "Millor Croqueta del Vallès"! Els vint-i-cinc restauradors participants van presentar una àmplia varietat de croquetes, des de les clàssiques de pollastre fins a creacions més atrevides amb sabors únics, com de gambots, xoriç, trufa i bolets, botifarra negra i tomàquet, entre altres.

 

Un jurat d'experts composat per xefs professionals, influèncers grastrònomics, docents culinaris i personal de l'Ajuntament, van coronar com a guanyadors de la millor "croqueta tradicional" a la el restaurant Rostisseria Cresta de Montornès del Vallès i en la categoria de "croqueta creativa" al restaurant Kaliurestaurant de Mollet del Vallès.

 

La xef Ada Parellada va omplir la plaça del Mercat Municipal de Santa Perpètua el 21 d'octubre! La Moguda Gastronòmica va donar el tret de sortida amb el showcooking de popular xef de Granollers.

Parellada va ensenyar a cuinar als assistents uns blinis de botifarra negra i formatge de cabra i pels més golosos, uns blinis de cheesecacke amb melmelada de carabassa. Les primeres persones en arribar al showcooking van poder tastar les preparacions de la xef i gudir d'un descompte pel Mercat Municipal del 10%.

Gràcies a tots els restauradors i restauradores participants.

Ens veiem a la propera edició!