LES ACTIVITATS DE
LA MOGUDA GASTRONÒMICA
Les jornades gastronòmiques aglutinen diferents activitats que busquen apropar a la ciutadania la gastronomia del municipi i el territori.
CONCURS LA MILLOR CROQUETA DEL VALLÈS
Una de les activitats estrella de La Moguda Gastronòmica és el concurs de La Millor Croqueta del Vallès.
Els millors restauradors i restauradores dels Vallès Oriental i Occidental competeixen davant un jurat professional per coronar la millor croqueta tradicional i creativa del territori.
A més, a banda del concurs, es preparen diferents activitats per a tots els públics. Els més petits poden participar en els jocs infantils de conscienciació sobre el malbaratament alimentari, organitzada per Residu Zero.
Per als amants de la fotografia, s'organitza un taller de fotografia gastronòmica a càrrec de @cocina_tu_imaginacion, ideal per perfeccionar les habilitats capturant els millors moments culinaris.
I per gaudir al màxim, comptem amb una zona de foodtrucks que ofereixen una deliciosa varietat de plats dolços i salats per completar l'experiència gastronòmica.
Els guanyadors de la II edició van ser:
Burinot Vermuteria amb la Millor Croqueta Tradicional del Vallès.
Oasis Wake Restaurant amb la Millor Croqueta Creativa del Vallès.
SHOWCOOKING AMB EN CINTET
El passat 19 d'octubre, la Plaça del Mercat Municipal de Santa Perpètua de Mogoda es va omplir d'activitat amb el Showcooking del xef Cintet. L'esdeveniment va congregar nombrosos assistents que van gaudir de demostracions culinàries en directe, on el xef va preparar receptes fàcils i mediterrànies, elaborades amb ingredients locals i de temporada, com el bacallà, els espinacs i els fesols.
Els veïns i veïnes van poder viure un matí ple de sabor i gastronomia de proximitat, descobrint com preparar plats saludables i deliciosos amb productes del nostre territori.
LA RESTAURACIÓ COM A PROTAGONISTA
La Moguda Gastronòmica busca posar al centre la gastronomia de Santa Perpètua de Mogoda. Per això s'han creat 4 categories per incloure la totalitat de locals de restauració del municipi:
-
Menús degustació duo: Menú per a dues persones amb l'objectiu de mostrar la cuina, el caràcter i la personalitat de l'establiment.
-
Cuines del món: Menú o plat característic d'un lloc geogràfic que tingui una peculiaritat destacable.
-
Els esmorzars de la Moguda: Oferta o menú tancat especial per esmorzar. Es recomana que sigui quelcom únic per destacar i diferenciar la proposta.
-
Tapes i platets: Propostes de tapes, racions, entrepans o plats destacats de l'establiment.
-
Gastrolots: Lots de productes agroalimentaris especials de La Moguda Gastronòmica.
Les propostes tindran un preu tancat i inclouen l'IVA.